***       Водещите вечерни новини       на 18 януари 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 18 януари 
Коментари Харесай

Водещите новини! МС: Фалшива новина е, че НАТО ще разполага войски в България. ЕП: Унгарското правителство заплашва ценностите на ЕС


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 18 януари   

 

България Е член на НАТО от 20 години. Българските въоръжени сили СА сили на НАТО от 20 години. Българската войска Е войска на НАТО от 20 години. 

И все пак в общественото пространство се популяризират подправени вести и внушения, които всяват неустановеност и боязън измежду жителите и обслужват политически интерес, който няма нищо общо с националния интерес на България. Това се показва в обява на фейсбук страницата на Министерския съвет (МС). 

ФАЛШИВАТА НОВИНА: НАТО ще разполага войски в България, мирише на война.

Фактите:

Силите на НАТО в България не са „ непознати сили “ и това е доказано от тълкувателно решение на Конституционния съд. Нашите съдружници в НАТО ни оказват помощ да засилим защитата си. Повече съюзнически сили значи по-добра отбрана на България.

***

***

***

Окръжният съд в Пловдив удостовери ограниченията за неотклонение, наложени от Районен съд - Пловдив, по отношение на майката и пастрока, упрекнати в домашно принуждение над 5-годишно дете. Мъжът ще продължи да е с мярка " задържане под стража ", а дамата с " подписка ".

Петър Чернев и Стела Алексиева са упрекнати за причиняване на междинна телесна щета в изискванията на домашно принуждение по отношение на малолетно лице, като действието е осъществено с особена свирепост. Двамата се упрекват взаимно за осъщественото действие. Все още не е подготвена съдебно-медицинската експертиза на детето, което претърпя интервенция, написа dir.bg.

***

- Адриан сега се усъвършенства. Ще има още една намеса, която би трябвало да премине и би трябвало да бъде изписан другата седмица. Той почва към този момент интензивно да си играе, става все по положителен, само че нещата изискват време, мога да виждам сина си съгласно обществените грижи. Аз не мога да оставам в стаята без техния чиновник да е там, сега се пробвам да си взема правата над детето и да мога да го взема с мен в Германия.

- Другата седмица когато Ви изпишат къде ще отиде Адриан? А вие с него ли ще бъдете?

- Не, Адриан отива под протекция на детето под тяхна настойчивост, сподели бащата на измъчваното дете.

***

„ Комунистите са жигосали Иван Вазов като „ великобългарски шовинист “. Още преди 1944 година българските комунисти са плюели по Вазов. В разнообразни комунистически издания… в така наречен български работен книжовен фронт, се стартира масирана офанзива против Иван Вазов, траяла и след 9 септември 1944 г. 

Освен това, с изключение на, че го упреквали във великобългарски национализъм, са го ненавиждали и по друга линия – бил наследник на господар. 

След като Вазов изпада от учебниците, а и четенето му се демонизира, индивидът, който го избавя, е руснакът учен Николай Державин. Той (бил е славист и българист, почетен член на Българска академия на науките и член на Академията на науките на СССР) е харесвал творчеството на Вазов и е разгласил даже монография за българския публицист. 

Державин е бил руски фактор, с който на нашите подлизурковци се наложило да се съобразят, та „ Под игото “ и „ Епопея на забравените “ се връщат в учебно заведение. 

Разбирам, че не е елементарно през днешния ден да си копейка и да живееш постоянно в стрес, че с каквото през днешния ден плашиш, доскоро идолите ти са го правили “.

***

Европарламентът осъжда целенасочените, непрекъснати и систематични старания на унгарското държавно управление да подкопае основополагащите полезности на Европейски Съюз, оповестиха от пресцентъра на Екологичен потенциал в София.

В резолюция, призната в четвъртък с 345 гласа „ за “, 104 „ срещу “ и 29 „ въздържал се “, евродепутатите показват мощна угриженост по отношение на по-нататъшното подкопаване на демокрацията, правилата на правовата страна и главните права в Унгария, по-специално посредством неотдавна признатия пакет за „ отбрана на националния суверенитет “, който беше съпоставен с печално известния съветски „ закон за задграничните сътрудници “.

***

В Израел са маркирани най-високите проценти на вегани и вегетарианци в света. Приблизително 13 % от популацията на Израел са вегетарианци, което значи, че не ядат месо, риба или странични артикули от животни, убити за храна. Около 5 % от израелците са вегани, които съблюдават по-строг хранителен режим – въздържат се от всевъзможни скотски артикули като млечни артикули, яйца и мед.

Култивираното месо, известно още като месо, отгледано в лаборатория, се създава посредством развой, наименуван клетъчно земеделие или произвеждане на месо на клетъчна основа.

Чрез биопсия от живо животно се взема дребна проба от скотски кафези, нормално мускулни. Тези кафези служат като насочна точка за производството на култивирано месо. След това изолираните кафези се слагат в следена среда, като да вземем за пример хранителна среда, съдържаща хранителни субстанции, растежни фактори и скеле, с цел да се имитират естествените условия в тялото на животното.

***

„ Две 16-годишни деца от Корейската народнодемократична република (КНДР) бяха пратени в трудов лагер, тъй като са гледали сапунки, създадени в Южна Корея ", съобщи Би Би Си.

На публикувано от английската медийна корпорация видео се вижда по какъв начин униформени офицери от службите за сигурност на азиатската комунистическа страна поставят белезници на двете момчета, получили 12-годишни присъди.

„ Кадрите евентуално са снимани през 2022 година по време на демонстративен развой, извършен на стадион ", добави Би Би Си.

***

Видеото демонстрира от друг ъгъл и с доста по-добра резолюция фрагменти от борбата сред съветския танк и две бронирани машини Bradley в региона на Степовое до Авдеевка, оповестени предходната седмица от украинската преса. От първичните фрагменти се вижда по какъв начин танкът Т-90М стреля пръв по украинските бронирани машини, само че пропуща задачата си. След това двете бронирани машини Bradley откриват огън по съветския танк и го повреждат съществено: кулата му стартира да се върти безредно и най-после танкът се стоварва върху едно дърво.

***

„ Заплаха за сигурността на Естония " – това се крие зад решението на страната да изгони главата на естонската православна черква на Московската патриаршия, оповестяват " Дождь ", представен от БТВ. 

***

Трима души са били арестувани нощес от гръцката полиция, която предприе дейни дейности след следващото ликвидиране в неделя, свързвано с война сред групировки от проведената престъпност в Гърция, оповестяват гръцките медии.

По информация на държавната телевизия ЕРТ за двама от арестуваните се счита, че са забъркани в убийствата на две фигури от подземния свят – Янис Скафтурос („ Чичо Джо “) и Василис Рубетис („ Рамбо “ или " Таксиджията " ). Скафтурос беше погубен през април 2022 година във вила в Беотия, а Рубетис – през юни 2023 година в Пирея дружно с шурея си Дионисис Музакитис („ Ньоньос “). Рубетис и Музакитис бяха убити с автомат на улицата, а Скафтурос - на фамилно събиране.

***

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР